Колеги, това е първият ми пост в този форум, и предполагам не и последен. В момента съм пред дилема за покупка на 156-ца и се нуждая от вашата компетентна помощ. Принципно съм бензинджия и винаги съм имал предубеждение към дизела на старо, още от времето преди 12 години когато карах едно 6 годишно типо, което ми смилаше мозъка от вибрациите вътре в купето на празен ход. Едвам го изтърпях няколко месеца и няма кола, която да съм продал с по-голямо удоволствие от нея. Именно оттогава не исках и да чуя за втора ръка дизелова кола, обаче доста мои проятели си накупиха 10-12 годишни дизелови A4-ки, които колкото и шумни да са отвън, вътре в купето много леко се усещат неприятните вибрации на празен ход и са що-годе поносим вариант. Това ми даде повод, както и мнението на няколко човека, (а и се возих на едно 2.4JTD 2005г., което направо ми взе акъла) че дизеловите мотори на 156-та са много добри. Проблемите започнаха, когато отидох на оглед на две коли съответно 1.9JTD и 2.4JTD, които бяха на по 8 години, като на пръв погглед бяха доста добре поддържани, едната беше карана мисля близо 3 години у нас, а другата от година и половина и според собствениците им са обслужвани само във ванто. Двигателите работеха и на двете равномерно, както и вървежа им беше идеален, но тук пак се сблъсках с познатия проблем на непроятни вибрации в купето на празен ход, което е отново на път да ме откаже от дизела и да си взема бензин - вече определено започнах да се оглеждам за бензинки. Въпроса е аз ли съм попаднал на такива екземпляри или просто това е положението при всички 156-ци, като навъртят километри ?
Много ще се радвам да споделите мненията си, защото вече доста хора започнаха да ми се подиграват, че съм се вманиачавал и принципно да съм си избиел от главата, че мога да намеря някакъв стар, но тих италиански дизел.
Много ще се радвам да споделите мненията си, защото вече доста хора започнаха да ми се подиграват, че съм се вманиачавал и принципно да съм си избиел от главата, че мога да намеря някакъв стар, но тих италиански дизел.
Comment